Prolapser

En prolaps, også kjent som skiveprolaps eller skiveutglidning, oppstår når den myke kjernen i en intervertebral skive i ryggraden presser gjennom den ytre skiveveggen og kan irritere eller skade nerverøttene.

Dette kan forårsake smerter, nummenhet eller svakhet i rygg, nakke eller ben. Prolapser kan oppstå i ulike deler av ryggraden, men er vanligst i nakke og korsrygg.

Behandling av prolaps avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden og kan inkludere hvile, smertestillende medikamenter, fysioterapiøvelser, kiropraktikk og i noen tilfeller kirurgi.

Fysioterapi kan være spesielt nyttig for å lindre smerte og gjenopprette funksjon, og kan omfatte ulike øvelser og teknikker for å forbedre bevegelighet og styrke musklene i ryggen.

Det er viktig å konsultere med en kiropraktor eller annet helsepersonell som har spesialisering på ryggsøylen dersom du opplever symptomer på prolaps, spesielt hvis symptomene er alvorlige eller påvirker din evne til å utføre daglige aktiviteter.

En tidlig diagnose og behandling kan bidra til å forhindre alvorlige komplikasjoner og øke sjansen for en fullstendig bedring.