Korsrygg

Ryggen består av en kompleks struktur av ryggvirvler, muskler, leddbånd og nerver. Noen vanlige ryggproblemer inkluderer:

  1. Isjias: Dette er smerter som stråler ut fra korsryggen og ned i benet. Det kan skyldes en skade eller irritasjon av isjiasnerven.
  2. Ryggmargsbrokk: Dette er en tilstand der ryggmargen stikker ut gjennom en åpning i ryggraden. Det kan føre til smerter, svakhet og nedsatt følsomhet i deler av kroppen.
  3. Spinal stenose: Dette er en tilstand der ryggmargskanalen blir smalere og legger press på ryggmargen og nervene. Det kan føre til smerter, nummenhet og svakhet i bena.
  4. Skiveutglidning (prolaps): Dette er en tilstand der den støtabsorberende bruskskiven mellom ryggvirvlene glir ut av posisjon og legger press på nervene i ryggen. Det kan føre til smerter, nummenhet og svakhet i deler av kroppen.
  5. Skoliose: Dette er en tilstand der ryggraden har en unormal sideveis kurve. Det kan føre til ryggsmerter og nedsatt funksjon.

Behandlingen av ryggproblemer varierer avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av problemet. Fysioterapi kan være en effektiv behandling for mange typer ryggproblemer, og kan inkludere øvelser for å styrke ryggmusklene, forbedre bevegeligheten og redusere smerter.