Håndledd

Håndleddet er leddet mellom hånden og underarmen og består av åtte små bein som er koblet sammen av leddbånd og muskler.

Håndleddet gir bevegelse og støtte til hånden og hjelper oss med å utføre en rekke oppgaver, som å gripe og løfte gjenstander, skrive og utføre finmotoriske oppgaver.

Håndleddet kan være utsatt for skader som forstuing eller brudd, spesielt hvis det utsettes for overbelastning eller slag.

Håndleddsstøtter og øvelser kan hjelpe til med å forebygge skader og opprettholde styrken og bevegeligheten i håndleddet.

Fysioterapiøvelser og trening vil bidra til å forbedre bevegeligheten og styrken i håndleddet, samt øke bevisstheten om kroppsholdning og balanse for å unngå fremtidige skader.

For personer som ikke kan bruke hånden på grunn av skaden, vil fysioterapiøvelser og trening fokusere på å styrke og øke bevegeligheten i musklene rundt håndleddet og underarmen, samt forbedre koordinasjonen og funksjonaliteten i den friske hånden.

Det er viktig å oppsøke en fysioterapeut som kan tilpasse øvelsene og treningen til den enkeltes spesifikke situasjon og behov for best mulig rehabilitering.